Mørdrupvej 37

Ourøhus fotograferet efter at det var ændret til Espergærde Afholdshotel, foto ca 1930

"Ourøhus" blev bygget i 1900. Det var det ene af fire huse på stribe langs Mørdrupvejen, om hvilke historien går, at de ikke straks kunne sælges - de var en slags spekulationshuse. Den første ejer af huset blev imidlertid fhv. landmand Otto Petersen (f. 1846), der stammede fra Ourø (Orø).

Om Ourøhus kan i øvrigt fortælles, at ejendommen i 1920'erne blev ændret til en afholdsrestaurant, kaldet "Espergærde Afholdshotel". Den daværende ejer Frants Sørensen forsøgte utallige gange at få spiritusbevilling, men uden held. Først en efterfølgende ejer, Kaj Olsen, fik i 1944 en bevilling med ret til at udskænke spiritus. Kaj Olsen ændrede derfor navnet til "Skovkroen" - ejendommen lå jo lige overfor Egebæksvang Skov - nemlig på nuværende adresse Mørdrupvej 37 (indtil 1961: Stationsvej 27).

Skovkroen eksisterede med forskellige ejere og forpagtere - og med mange forskellige tiltag (madsted, diskotek, krostue o.s.v.) frem til 1986, da den endelig lukkede efter endnu flere forgæves forsøg på at få en rentabel forretning. Ejendommen blev derpå ombygget til to ejerlejligheder.