Stubben


"Stubben" er et bo- og aktivitetssted, der ligger på Stubbedamsvej 10 i Helsingør. Det er et midlertidigt hjem og en varmestue, hvor gæsterne kan få morgenmad og varm middagsmad.

"Stubben" har besøg af ca. 225 forskellige brugere i løbet af et år. Nogle er kun på kort visit, men langt de fleste er mennesker, der kommer dagligt for at spise. Andre kommer for at slippe ensomheden, opsøge hjælp af en eller anden slags eller blot finde ro i en hektisk hverdag.

For at bo på "Stubben" skal man være hjemløs og have brug for hjælp til at klare det daglige liv. Det kan være, fordi man har et alkoholmisbrug, er lettere psykisk syg, ensom eller uden familienetværk. Gæsterne kan også på anden måde være sat uden for det samfund, vi ellers alle er en del af.

Bo-enheden på Stubben er det daglige hjem for 11 mennesker, i en kortere eller længere periode. Det er ikke gratis at bo på "Stubben". Afhængig af værelsets størrelse er prisen ca. 2.500 kr. pr. måned. Beløbet er inkl. mad på alle hverdage. Uanset om man bor på "Stubben" kan man købe en madpakke eller få en portion varm mad med sig. To dage om ugen er det iøvrigt gratis at spise på stedet.

Til "Stubben" er der knyttet ca. 45 frivillige ildsjæle, der varetager mange forskellige opgaver. De er et vigtigt supplement til de ca. 4 1/2 ansatte medarbejdere på stedet. Sammen tager de sig af samtaler med de hjemløse, økonomihåndtering for den enkelte, hjælp til at tage egen medicin, kontakt til offentlige myndigheder samt råd og vejledning, f. eks. med arbejdslignende beskæftigelse.

På "Stubben" er der mange forskellige aktiviteter hver dag. Gæsterne kan f. eks. komme og få et varmt bad, få gratis tøj, hvis man har behov for det - og skulle det være nødvendigt kan man få klippet håret. Er der behov for at få skiftet forbindinger kan det også gøres og i nogle tilfælde sørger "Stubben" for sårbehandling eller kontakt til en læge. Fordelingen af gæsterne er ca. 75 pct. mænd og ca. 25 pct. kvinder.

Det er Kirkens Korshær, der driver herberget "Stubben". Kommunen giver tilskud til driften.

Kilde: "Stubbens hjemmeside".