Forskel mellem versioner af "Gl. Banegårdsvej"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Henvisning justeret)
(Tekst flyttet til korrekt vejnavn)
Linje 1: Linje 1:
Se [[Gammel Banegårdsvej]], som er stavemåden i overskriften på en artikel om denne vej. I dag er stavemåden '''Gl. Banegårdsvej'''.
+
[[Billede:Gammel-Banegårdsvej.jpg|right|300px|thumb|Forretningen på Gammel Banegårdsvej nr. 12 er Dresdener-Bageri. Fotografiet er taget i årene 1916-1923]]
 +
* 3000 Helsingør
 +
* På mødet i Helsingør Byråd den 19/9 1901 vedtog man navnet '''Gammel Banegårdsvej''' (i dag Gl. Banegårdsvej) for vejen bag om [[Hammershøj]] og den gamle [[Helsingør Banegaard | banegård]]. Bygningen hedder i dag "Boliggården" og er hovedsæde for et større alment boligselskab.
 +
 
 +
* Ved samme lejlighed vedtog byrådet at vejen forbi varmbadeanstalten skulle hedde [[Badevej]] og vejen for enden af Hammershøj  [[Murergade]]. Forslaget var stillet af [[Chr. Rasmussen]] (socialdemokratiet) og vandt genklang i byrådet i forhold til de mere højtklingende navne, der også var på tale: [[Herluf Trolles Vej]], Peder Oxes Vej og Johan Rantzaus Vej.
 +
 
 +
* [[Helsingør Fællesbageri]] lå i øvrigt på Gammel Banegårdsvej i mange år.
 +
 
 +
===Kilder===
 +
Uddrag af Helsingør Byraads Forhandlinger. 1901. S. 33, 48
 +
 
 +
Helsingør Dagblad 20/9 1901.
 +
 
 +
[[Kategori:Gader og veje]]

Versionen fra 2. feb 2019, 14:51

Forretningen på Gammel Banegårdsvej nr. 12 er Dresdener-Bageri. Fotografiet er taget i årene 1916-1923
  • 3000 Helsingør
  • På mødet i Helsingør Byråd den 19/9 1901 vedtog man navnet Gammel Banegårdsvej (i dag Gl. Banegårdsvej) for vejen bag om Hammershøj og den gamle banegård. Bygningen hedder i dag "Boliggården" og er hovedsæde for et større alment boligselskab.
  • Ved samme lejlighed vedtog byrådet at vejen forbi varmbadeanstalten skulle hedde Badevej og vejen for enden af Hammershøj Murergade. Forslaget var stillet af Chr. Rasmussen (socialdemokratiet) og vandt genklang i byrådet i forhold til de mere højtklingende navne, der også var på tale: Herluf Trolles Vej, Peder Oxes Vej og Johan Rantzaus Vej.

Kilder

Uddrag af Helsingør Byraads Forhandlinger. 1901. S. 33, 48

Helsingør Dagblad 20/9 1901.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.