Forskel mellem versioner af "Gl. Færgestræde"

(Fremhævet tekst+link)
 
Linje 7: Linje 7:
 
* Strædet er en af Helsingørs middelalderlige forbindelsesveje fra hovedgaden (Stengade) til stranden med skibsbroerne.
 
* Strædet er en af Helsingørs middelalderlige forbindelsesveje fra hovedgaden (Stengade) til stranden med skibsbroerne.
  
* I rigtig mange år lå det hen i uberørt tilstand, fordi det i 1700-tallet (måske før) blev en privat gård, der var lukket i begge ender. Dengang gik Gl. Færgestræde under navnet Det lukkede Stræde. Først da Helsingør Borgerforening i 1911 fremsatte forslag om at genåbne strædet for offentligheden - blandt andet med henvisning til turismen - skete der noget.
+
* I rigtig mange år lå det hen i uberørt tilstand, fordi det i 1700-tallet (måske før) blev en privat gård, der var lukket i begge ender. Dengang gik Gl. Færgestræde under navnet '''Det lukkede Stræde'''. Først da Helsingør Borgerforening i 1911 fremsatte forslag om at genåbne strædet for offentligheden - blandt andet med henvisning til turismen - skete der noget.
  
* I 2009 blev strædet gravet op, fordi nogle kloakledninger skulle renoveres. Det var museets ønske at få genskabt Gl. Færgestræde, som man mener, at det har set ud i "gamle dage". Det betyder, at strædet igen har fået en åben rendesten i midten og brostensbelægningen, der består af piksten - er lagt som såkaldt "knolde-brolægning"´, præcis som man gjorde dengang.  
+
* I 2009 blev strædet gravet op, fordi nogle kloakledninger skulle renoveres. Det var museets ønske at få genskabt Gl. Færgestræde, som man mener, at det har set ud i "gamle dage". Det betyder, at strædet igen har fået en åben rendesten i midten og brostensbelægningen, der består af piksten - er lagt som såkaldt "knolde-brolægning", præcis som man gjorde dengang.
 +
 
 +
*På Byrådsmødet den 11. april 1912 besluttedes det, at åbne (Vægtergangen) mellem [[Strandgade]] og [[Stengade]] for gående trafik. Dette skete efter opfordring i en skrivelse fra Borgerforeningen, hvori man tilbød at anskaffe den til belysning af Strædet nødvendige lygte, udført i gammel stil. Kloakering og istandsættelse med gammeldags brolægning, samt fyldestgørende orden af de tilstødende ejendommes afløbsforhold.
  
*På Byrådsmødet den 11. april 1912 besluttedes det, at åbne (Vægtergangen) mellem Strandgade og Stengade for gående trafik. Dette skete efter opfordring i en skrivelse fra Borgerforeningen, hvori man tilbød at anskaffe den til belysning af Strædet nødvendige lygte, udført i gammel stil. Kloakering og istandsættelse med gammeldags brolægning, samt fyldestgørende orden af de tilstødende ejendommes afløbsforhold.
 
 
Kilde: Lokalarkivet, Helsingør Kommune.
 
Kilde: Lokalarkivet, Helsingør Kommune.
  
 
[[Kategori: Gader og veje]]
 
[[Kategori: Gader og veje]]

Nuværende version fra 30. nov 2020, 15:58

Gl. Færgestræde 2010. Foto: John Kjær, Fotoklubben Kronborg
  • 3000 Helsingør
  • Navngivet af Helsingør Byråd i 1912.
  • Strædet er en af Helsingørs middelalderlige forbindelsesveje fra hovedgaden (Stengade) til stranden med skibsbroerne.
  • I rigtig mange år lå det hen i uberørt tilstand, fordi det i 1700-tallet (måske før) blev en privat gård, der var lukket i begge ender. Dengang gik Gl. Færgestræde under navnet Det lukkede Stræde. Først da Helsingør Borgerforening i 1911 fremsatte forslag om at genåbne strædet for offentligheden - blandt andet med henvisning til turismen - skete der noget.
  • I 2009 blev strædet gravet op, fordi nogle kloakledninger skulle renoveres. Det var museets ønske at få genskabt Gl. Færgestræde, som man mener, at det har set ud i "gamle dage". Det betyder, at strædet igen har fået en åben rendesten i midten og brostensbelægningen, der består af piksten - er lagt som såkaldt "knolde-brolægning", præcis som man gjorde dengang.
  • På Byrådsmødet den 11. april 1912 besluttedes det, at åbne (Vægtergangen) mellem Strandgade og Stengade for gående trafik. Dette skete efter opfordring i en skrivelse fra Borgerforeningen, hvori man tilbød at anskaffe den til belysning af Strædet nødvendige lygte, udført i gammel stil. Kloakering og istandsættelse med gammeldags brolægning, samt fyldestgørende orden af de tilstødende ejendommes afløbsforhold.

Kilde: Lokalarkivet, Helsingør Kommune.