Kvistgaard Idrætsforening

Fra Helsingør Leksikon
Version fra 26. apr 2011, 18:56 af Kjeld Damgaard (diskussion | bidrag) Kjeld Damgaard (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: En stribe unge fodboldspillere i Kvistgaard og omegn blev i 1931 samlet til en idrætsforening, hvis navn i starten var '''Idrætsforeningen for Kvistgaard og Omegn'''. Initiati...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Skift til:navigering, søgning

En stribe unge fodboldspillere i Kvistgaard og omegn blev i 1931 samlet til en idrætsforening, hvis navn i starten var Idrætsforeningen for Kvistgaard og Omegn. Initiativtagere var Hans Hansen og Poul Nielsen. I starten benyttede man en bane i Uglesømosen, skønt den egentlig var for kort efter de gældende mål. Men SBU havde godkendt den, og så hjalp det ikke, at de andre hold rasede over, at de skulle spille i en mosehul.

Da foreningen i 1936 fik nye vedtægter var navnet "Kvistgaards Idrætsforening", men hurtigt forsvandt det overflødige "s" - og navnet har siden været Kvistgaard Idrætsforening. Foreningens første formand var i øvrigt entreprenør Hans Hansen, Reerstrup. I de første år var gymnastikken i øvrigt det største trækplaster. Til øvelokale anvendtes salen på Kvistgaard Kro om vinteren og til opvisning indrettede man i perioder om sommeren en platform i vandværksgraven (ved nuv. Vandværksvej).

Holdet, der i 1935 vandt SBU's B-række var øverst fra venstre: Henry Madsen, Holger Larsen, Carl Larsen, Peter Pedersen, Sigurd Johnsen. Midterste række f.v.: Svend Rasmussen, Karl Larsen, Sigurd Nielsen, Poul Christensen. Forrest f.v.: Axel Larsen, Hennring Rasmussen og Kaj Olsen

I 1934 fik foreningen adgang til at benytte den nye gymnastiksal på Nyrup Skole - og fodboldbanen ved Nyrup Skole kunne også tages i brug af foreningen det følgende år. I 1935 opnåede foreningens førstehold i fodbold et sjællandsmesterskab i det, der dengang kaldtes B-rækken. I 1934/35 etableredes også en badmintonafdeling, der også benyttede gymnastiksalen på Nyrup Skole. Foreningen havde desuden en damehåndboldafdeling, som gennem flere år spillede med i turneringer med stor succes.

Et af de mere festlige indslag i foreningens historie har været de årlige fastelavnsridninger, der i mange år foregik på arealet mellem Kvistgaard Station og Kvistgaard Kro. Senere er fastelavnsfesterne genoptaget, men nu i traditionel form for børn.

I mange år måtte KIF anvende omklædningsfaciliteter på Nyrup Skole, hvilke imidlertid slet ikke var indrettet til formålet. I midten af 70'erne opnåede man derfor at få etableret et midlertidigt, meget beskedent klubhus ved banen i Nyrup. Foto: Kjeld Damgaard, 1977

Efter Hans Hansens formandsperiode overtog hans svigersøn, Henning Rasmussen posten. I 1967 var der imidlertid ikke længere nogen i byen, der havde overskud til at engagere sig i foreningen - og i realiteten var den helt inaktiv frem til 1974, da et initiativ fra Kvistgaard Ungdoms Klub fik sat gang i sagerne igen. Med gennemførelsen af nogle showkampe samt andre festlige indslag blev det besluttet at nedsætte et udvalg, der skulle se på gendannelsen af foreningen. Her var i starten Ole Winther mest aktiv, men snart efter blev formandsposten overtaget af vognmand Benny Jørgensen, der gennem de følgende år atter fik foreningen på fode, bl.a. hjulpet af den altid arbejdsomme næstformand, frisørmester Bent Madsen.

Efter indvielsen af Kvistgaard Idrætsanlæg i 1981 indledte foreningen en æra med afholdelsen af fodboldturneringen Kvistgaard Cup - en begivenhed der især i de første år samlede mange tilskuere. Foto: Kjeld Damgaard, 1982

En senere mangeårig formand var Christer Pettersson, som ledede foreningen helt frem til 2009.

I 1981 kunne foreningen endelig tage en ny bane og et nyt idrætsanlæg i brug ved Søholmvej (nu Reerstrupvej) - kaldet Kvistgaard Idrætsanlæg. Anlægget indeholder også et Fælleshus, som benyttes af andre foreninger i byen. Allerede i slutningen af 70'erne var badmintonafdelingens aktiviteter flyttet til den nybyggede Gymnasiehal i Mørdrup, men med Grydemosehallens ibrugtagen i 1982, blev badmintonafdelingen atter flyttet. Denne afdeling var i mange år ledet af Conny Jensen - og benytter stadig faciliteterne her.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.