Forskel mellem versioner af "Lokkerupvej"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Link tilføjet)
 
Linje 3: Linje 3:
 
* Vejen er oplistet i Mostrups Vejviser for Tikøb Kommune 1968/69. Det fremgår ikke, hvornår vejen er navngivet af Tikøb Sogneråd.
 
* Vejen er oplistet i Mostrups Vejviser for Tikøb Kommune 1968/69. Det fremgår ikke, hvornår vejen er navngivet af Tikøb Sogneråd.
  
* Vejnavnet er et vidnesbyrd om, at '''Lokkerup''' engang var navnet på en landsby, som ikke findes mere. I landsbyen Lokkerup blev en midlertidig markedsplads med en form for torvehandel oprettet under [[Pest i Helsingør | pestepidemien]] i 1711. Den lå omkring det sted, der i dag svarer til Strandvejen 248 ved udkanten af den nordlige del af Egebæksvang Skov. Herfra kunne forsyninger af fødevarer blive bragt frem til Helsingør og omegn under pestepidemien, noget der havde været særdeles vanskeligt på grund af de etablerede afspærringer omkring Helsingør by og omegn.
+
* Vejnavnet er et vidnesbyrd om, at '''Lokkerup''' engang var navnet på en landsby ved [[Egebæksvang]], som ikke findes mere. I landsbyen Lokkerup blev en midlertidig markedsplads med en form for torvehandel oprettet under [[Pest i Helsingør | pestepidemien]] i 1711. Den lå omkring det sted, der i dag svarer til Strandvejen 248 ved udkanten af den nordlige del af Egebæksvang Skov. Herfra kunne forsyninger af fødevarer blive bragt frem til Helsingør og omegn under pestepidemien, noget der havde været særdeles vanskeligt på grund af de etablerede afspærringer omkring Helsingør by og omegn.
  
 
[[Kategori:Gader og veje]]
 
[[Kategori:Gader og veje]]

Nuværende version fra 15. feb 2018, 14:04

  • 3070 Snekkersten
  • Vejen er oplistet i Mostrups Vejviser for Tikøb Kommune 1968/69. Det fremgår ikke, hvornår vejen er navngivet af Tikøb Sogneråd.
  • Vejnavnet er et vidnesbyrd om, at Lokkerup engang var navnet på en landsby ved Egebæksvang, som ikke findes mere. I landsbyen Lokkerup blev en midlertidig markedsplads med en form for torvehandel oprettet under pestepidemien i 1711. Den lå omkring det sted, der i dag svarer til Strandvejen 248 ved udkanten af den nordlige del af Egebæksvang Skov. Herfra kunne forsyninger af fødevarer blive bragt frem til Helsingør og omegn under pestepidemien, noget der havde været særdeles vanskeligt på grund af de etablerede afspærringer omkring Helsingør by og omegn.
Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.