Forskel mellem versioner af "Farversøvej"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linje 2: Linje 2:
 
* 3490 Kvistgård
 
* 3490 Kvistgård
 
* Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til Munkesøen. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.   
 
* Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til Munkesøen. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.   
* Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923 1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer. Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende Kvistgaard Hovedgaard. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
+
* Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923-1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer. Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende [[Kvistgaard Hovedgaard]]. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
  
  
  
 
[[Kategori:Gader og veje]]
 
[[Kategori:Gader og veje]]

Versionen fra 31. aug 2015, 15:41

  • 3490 Kvistgård
  • Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til Munkesøen. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.
  • Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923-1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer. Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende Kvistgaard Hovedgaard. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.