Forskel mellem versioner af "Farversøvej"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
 
Linje 1: Linje 1:
  
 
* 3490 Kvistgård
 
* 3490 Kvistgård
* Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til Munkesøen. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.
+
 
* Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923-1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer. Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende [[Kvistgaard Hovedgaard]]. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
+
* Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til den nu næsten udtørrede Munkesø. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.
 +
 
 +
* Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923-1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer.  
 +
 
 +
* Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende [[Kvistgaard Hovedgaard]]. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
  
  
  
 
[[Kategori:Gader og veje]]
 
[[Kategori:Gader og veje]]

Nuværende version fra 16. nov 2015, 13:02

  • 3490 Kvistgård
  • Navngivet af Tikøb Sogneråd i 1943. Tikøb Sogneråd navngav i første omgang vejen Søvej sandsynligvis fordi den førte direkte ned til den nu næsten udtørrede Munkesø. Det nuværende navn besluttede Helsingør Byråd i 1977.
  • Farversø er navnet på en af lergravene fra Kvistgård Teglværk. Navnet Farversø skyldes, at firmaet J.K. Bentzen fra ca. 1923-1940 benyttede søen til farvning af importerede palmeblade, som blev benyttet til pynt i datidens stuer.
  • Vejen var oprindelig en privat markvej tilhørende Kvistgaard Hovedgaard. Senere blev den benyttet af Kvistgård Teglværk. Fra 1973 har den været kommunal vej i forbindelse med gennemgående cyklende færdsel fra Hornbækvej via cykelsti og underføring, som udførtes i 1968.
Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.